Schouten Zekerheid Employee Benefits
6.jpg

Helft consumenten al minimaal tien jaar bij zelfde zorgverzekeraar

Bijna de helft van de consumenten (49%) is al minimaal tien jaar verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van eigen onderzoek naar de zorgverzekeringsmarkt.

Consumenten blijken vooral op zoek te zijn naar zekerheid bij de keuze voor een zorgverzekering. Dat geldt vooral voor degenen die al lange tijd bij dezelfde verzekeraar zitten. Als zij de garantie zouden krijgen dat zij bij een nieuwe zorgverzekeraar dezelfde zorg vergoed zouden krijgen, zou bijna de helft van deze consumenten een overstap overwegen. Een derde zou echter onder geen enkele omstandigheid van verzekeraar willen wisselen. Een belangrijke reden om niet over te stappen is tevredenheid over de huidige verzekeraar.

Betere informatie
Consumenten zouden graag betere informatie over de vergoedingen in de aanvullende verzekering willen zien om verzekeringen goed te kunnen vergelijken. Ook zouden zij graag meer willen weten over de kwaliteit van de gecontracteerde zorgaanbieders en over de premie. Het aandeel consumenten dat zich dit jaar wil gaan oriënteren op een andere zorgverzekeraar, is gestegen naar 35%. Een jaar eerder zei nog 28% dit van plan te zijn.

Voor mensen die wel zijn overgestapt, volgens het onderzoek van de ACM 10%, was de premie de belangrijkste reden.

Collectieve zorgverzekering
Veel werkgevers bieden een collectieve zorgverzekering aan, zodat ze hun werknemers in ieder geval op het informatie-gebied kunnen ondersteunen. Zo krijgen alle werkgevers die hun collectieve zorgverzekering via Schouten Zekerheid laten lopen een eigen vergelijkingswebsite. Hierop kunnen de werknemers een verzekering kiezen die bij hen past en deze vergelijken met hun huidige verzekering. Meer over onze dienstverlening op het gebied van collectieve zorgverzekeringen leest u hier.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum: 26 april 2017