Schouten Zekerheid Employee Benefits
3.jpg

Meer mensen gaan zorgverzekeraars vergelijken

Steeds meer consumenten nemen zich voor aan het einde van dit jaar hun zorgverzekering en de zorgverzekeraars te vergelijken. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Market Response in opdracht van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Het percentage mensen dat van plan is om de zorgverzekering te gaan vergelijken, stijgt van 28% in 2014 naar 35% in 2015. Mensen die zich vorig jaar hebben georiënteerd, gaan dit jaar de mogelijkheden verder onderzoeken. Veertien procent van de ondervraagden geeft aan niet van zorgverzekeraar te veranderen.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat consumenten bij voorkeur online de vergelijking tussen zorgverzekeraars maken. Vergelijkingssites en de website van de zorgverzekeraar zijn daarbij het populairst.

Voor overstappers is de premie van de verzekering nog steeds de belangrijkste drijfveer (61%). Daarnaast noemen zij steeds vaker andere redenen, zoals dekking (34%) en vrije zorgkeuze (20%). De grootste reden om niet over te stappen is tevredenheid over de huidige zorgverzekeraar.

Interessant voor uw medewerkers?
Wist u dat u via Schouten Zekerheid een collectieve zorgverzekering aan kunt bieden aan uw medewerkers? Wij maken dan een vergelijkingssite voor uw bedrijf waarop uw medewerkers gemakkelijk hun huidige verzekering met uw aanbod kunnen vergelijken. Meer weten? Kijk op onze pagina over Schouten Zekerheid Zorgvoordeel.

Bron: ACM

Publicatiedatum: 6 augustus 2015