Schouten Zekerheid Employee Benefits
2.jpg

Op Wintersport, vraag uw Europeesche gezondheidskaart (EHIC) aan!

Stel: u hebt tijdens uw vakantie zorg nodig. Dat is geen prettig vooruitzicht, maar het kán gebeuren. In veel gevallen wil de dokter of het ziekenhuis dat u de rekening vooraf betaalt.

Met de EHIC (European Health Insurance Card) hoeft u de rekening niet meer vooraf te betalen.

Waar geldt deze kaart?

De kaart is geldig binnen de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zwitserland. Hebt u een EHIC? Dan weten zorgverleners in deze landen, zoals apotheken, artsen/doktoren en ziekenhuizen dat hun rekening wordt betaalt. Op www.ehic.nl vindt u een overzicht van alle landen waar u de EHIC kunt gebruiken.

De vergoeding

Met de EHIC krijgt u een vergoeding volgens de Europese regelgeving. Bent u bijvoorbeeld in Frankrijk en hebt u daar zorg nodig? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar de zorg volgens de regels van Frankrijk. Het kan dus voorkomen dat niet alle kosten worden vergoed of dat u een eigen bijdrage moet betalen. Vraag dan altijd om een duidelijke en uitgesplitste nota. U kunt deze nota opsturen naar uw zorg- of uw reisverzekeraar. Het kan zijn dat de nota gedeeltelijk vergoed wordt.

EHIC aanvragen

U kunt de EHIC online aanvragen via www.ehic.nl. U hebt de kaart dan binnen 4 werkdagen in huis. De kaart is geldig vanaf het moment van afgifte tot 31 december van het jaar waarin u de kaart hebt gekregen. De EHIC, die u van uw zorgverzekeraar ontvangt, kunt u ook gebruiken als de Zorgpas voor zorg in Nederland.

Vincent van Dijk, 23 januari 2012

Publicatiedatum: 23 januari 2012