Schouten Zekerheid Employee Benefits
5.jpg

Snel nog even spaarloon regelen

Werknemers die nog mee willen doen aan de spaarloonregeling, kunnen dat ook zonder bank. Zij kunnen hun werkgever ook vragen om het geld binnen het bedrijf zelf te parkeren.

Dat heeft het ministerie van Financiën bevestigd. Eind vorige week bleek dat verscheidene banken hun loket hebben gesloten voor de spaarloonregeling of dat vanaf 1 december gaan doen.

Deze banken weigeren nieuwe klanten omdat ze de afgelopen weken zijn overspoeld met nieuwe aanvragen. De spaarloonregeling vervalt vanaf 1 januari 2012 en werknemers proberen nog snel te profiteren van belastingvoordeel.

Maar als de bank waarmee de werkgever een contract heeft niet wil meewerken, gaat het feest niet door, is de algemene gedachte. Echter, werkgevers kunnen in december ook 613 euro inhouden van het brutosalaris en dit op een interne grootboekrekening zetten. Deze rekening vervangt de rekening bij de bank. In januari maakt de werkgever het bedrag netto over naar de werknemer.

Het ministerie van Financien wijst erop dat bedrijven niet verplicht zijn om mee te werken. Bovendien maken veel werkgevers hun salarisronde al na de eerste of tweede week van december in orde, waarna er geen aanpassingen meer mogelijk zijn.

Dus als u wil meedoen, doe het dan snel!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Schouetn Zekerheid EB eb@schoutenzekerheid.nl

Publicatiedatum: 22 november 2011