Schouten Zekerheid Employee Benefits
7.jpg

Tot 15 maart biedt Zilveren Kruis Achmea verzekerden de mogelijkheid de Basis Budgetpolis te switchen naar een andere basisverkering van Zilveren Kruis

Waarom biedt Zilveren Kruis deze mogelijkheid?

Sinds twee jaar bestaat er naast de restitutiepolis en de naturapolis, ook een zogenaamde budgetpolis. Deze budgetpolis heeft een lagere premie, omdat de zorgverzekeraar met maar een beperkt aantal ziekenhuizen afspraken maakt over kwaliteit, prijs en het verwachte aanbod. Klanten met een budgetpolis kunnen daarom maar naar een beperkt aantal ziekenhuizen voor planbare zorg. Met de Basis Budgetpolis van Zilveren Kruis Achmea kun je voor planbare zorg terecht bij 44 van de 91 ziekenhuizen in Nederland. Voor spoedeisende zorg kun je echter altijd bij alle 91 ziekenhuizen terecht.

Zilveren Kruis heeft gemerkt dat veel verzekerden met een Basis Budgetpolis, zich onvoldoende realiseren dat ze voor planbare zorg niet bij alle ziekenhuizen terecht kunnen. Het gevolg van naar een ziekenhuis gaan dat niet gecontracteerd is, is dan dat een deel van de ziekenhuiskosten zelf betaald moeten worden. Verzekerden die dat wel weten, begrijpen dat ze voor planbare zorg (bijvoorbeeld een knieoperatie) goed moeten kijken naar welk ziekenhuis ze gaan. Daar staat een lagere premie tegenover.

Hoe kan ik mijn Basis Budgetpolis van Zilveren Kruis wijzigen?

Verzekerden met een Basis Budgetpolis van Zilveren Kruis Achmea hebben een brief ontvangen van Zilveren Kruis Achmea waarin staat uitgelegd hoe zij de Basis Budgetpolis kunnen aanpassen naar de Basis Zekerpolis, uiteraard kan dit ook online via: www.zk.nl/budget. Bij de Basis Zekerpolis van Zilveren Kruis kan je wel voor planbare zorg naar alle 91 ziekenhuizen toe.

Kan ik ook nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Nee, met de Basis Budgetpolis kun je alleen maar overstappen naar de Basis Zekerpolis. Je kunt niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Ook is het niet mogelijk om over te stappen naar de Basis Exclusiefpolis (restitutiepolis) van Zilveren Kruis Achmea.

Publicatiedatum: 3 maart 2015